2023-03-28 09:19:00

3 sätt hitta oväntade rabatter

3 sätt hitta oväntade rabatter

2023-03-28 09:19:00 Rabattsök adminDet är nog ingen som skulle säga nej till en riktigt bra deal. Att hitta en rabatt kan vara det som gör att du väljer att köpa en något i stället för att avstå. När du handlar med rabatt får du två härliga saker på en gång: dels varan eller tjänsten du har köpt, dels känslan av att hitta något till ett lägre pris. Här nedan presenteras några sätt att hitta oväntade rabatter.

Man kan dryga ut kassan på många olika sätt. Arbeta några extrapass på jobbet, sälj saker du inte använder, få casino bonus utan licens eller hitta riktigt fina rabatter. Det sista alternativet, att hitta varor och tjänster till rabatterat pris, innebär förvisso att du behöver betala pengar för något. Men nog känns en riktigt bra rabatt som att du också har tjänat lite pengar?

Det finns flera olika sätt att hitta oväntade rabatter på om du vet var du ska leta. Att söka efter rabatter är lite som att bege sig ut på skattjakt där kistan med guld har bytts ut mot att du kan köpa vad du är ute efter till ett nedsatt pris. Ibland kan det kräva en dos tålamod innan du hittar vad du är ute efter men om du håller ut kommer du till slut att finna rätt. Om du inte vet i vilket hörn du ska börja din skattjakt kommer här några tips på var du kan hitta dessa rabatter.

Sök på Google

Tro det eller ej, men det går faktiskt att hitta rabatter genom att helt enkelt söka efter det i en sökmotor. Knappa in varan eller tjänsten som du är sugen på, till exempel ?Xbox Series X? eller ?hörlurar?, och lägg sedan till ?+rabatt? eller ?+rabattkod?. Det kommer märka att det finns massor av saker att köpa till ett rabatterat pris.

Din sökning kommer genera massor av spännande rabatter. Havet av resultat är dock ett tveeggat svärd, där den negativa sidan är att mängden resultat på din sökning kan göra det svårt att hitta de allra bästa koderna och reorna. Det positiva är dock att havet även döljer flera riktigt stora fiskar. Så länge du har tålamod kommer du att finna vad du är ute efter.

Ett hett tips för att generera ett så bra resultat på din sökning som möjligt är att försöka vara specifik i det du söker på. Om du vet det exakta namnet på det du letar efter kommer det vara troligare att du hittar rätt än om du bara söker på något mer allmänt som ?mobiltelefon? eller ?köksredskap?. Det kan dock vara värt att göra breda sökningar också, för du kanske hittar något som du inte visste att du letade efter.

Lyssna på reklam i podcasts

Podcasts har ökat i popularitet med explosionsartad styrka de senaste tio åren. Alex Schulman och Sigge Eklund vann nyligen pris för sin podcast vilket kan ses som ett bevis för att uttrycksformen har tagit sig in i finrummet. Med podden har Alex och Sigge tjänat storkovan. Detta har de gjort genom reklam.

I varje avsnitt dyker det upp två segment, ett i inledningen och ett i slutet, där de gör reklam för olika produkter och tjänster. Nästan alltid tillkommer det någon form av rabattkod. Håll därför öronen öppna när du hör någon av dem inleda en mening med ?Vi är sponsrade av ?? för då kommer du troligen få ta del av en trevlig rabatt.

Alex och Sigges podcast är långt ifrån den enda podcasten som delar ut rabattkoder till höger och vänster. Poddar som Fördomspodden, Fredagspodden och Filip och Fredriks podcast innehåller alla olika typer av reklamsegement med tillhörande rabattkoder. Även amerikanska podcasts som WTF with Marc Maron och You Made It Weird erbjuder rabatter. Innan du använder dig av dessa amerikanska koder bör du dock kolla upp så att de fungerar även i Sverige och inte bara i USA.

Att lyssna på en podcast bara för att få tag på en rabattkod tar dock upp väldigt mycket tid. Ska du gå den här vägen till att hitta en guldådra av rabatter bör du välja en podd som du tycker är intressant att lyssna på. På det sättet får du även en god dos underhållning under din skattjakt.

Reklam och sponsrade klipp på YouTube

Om du har Adblock på din dator kan det vara dags att pausa det en stund. De flesta klipp på YouTube har ofta en reklamsnutt innan själva huvudklippet drar i gång och i dem finns det ofta intressanta rabatter. Det vanliga är att man försvinner bort i tankarna medan reklamen spelas upp på skärmen. Prova att titta och lyssna lite noggrannare så kanske du stöter på en rabatt som är perfekt för just dig.

Den stora guldgruvan när det kommer till rabatter via YouTube är dock de klipp där kreatören är sponsrad. Någonstans i klippet kommer det då att dyka upp en sekvens där personen eller personerna berättar om dagens sponsor. Det är många företag som lägger en stor del av sin marknadsföring på att sponsra olika kreatörer på YouTube så chanserna är stora att du hittar något intressant med bra rabatt.

Om du inte vet exakt vad du är ute efter så bör du leta efter YouTube-kanaler med många följare. De brukar oftast ha de bästa erbjudandena med olika företag eftersom de är så bra reklampelare för de som säljer produkten eller tjänsten. Om det däremot är så att du vet exakt vad du letar efter bör du var mer specifik i vilka klipp du väljer.

Är du till exempel på jakt efter några riktigt bra trådlösa hörlurar bör du titta på YouTube-kanaler, med så många följare som möjligt, som lägger upp klipp om just ljud och teknik. Ju större kanalen är desto troligare är det något företag har fått nys om den och vill sponsra i utbyte mot att kreatören gör reklam för till exempel deras trådlösa hörlurar. Likt poddarna får du även här en bonus av att konsumera saker som du tycker är underhållande och intressanta medan du är ute på skattjakt.